Martijn Luttmer:
"Heartfelt harmonica"

Over Martijn

Mijn naam is Martijn Luttmer en ik ben geboren op 11 februari 1971 te Bussum. Op mijn vierde verjaardag kreeg ik mijn eerste mondharmonica, een geweldig instrument. Het is simpel: je blaast er op en je krijgt geluid. Zoals iedereen begon ook in op een bluesharp, maar de meesten komen niet veel verder dan dat stadium. Ik werd geraakt door de chromatische mondharmonica. Meer...

Press Promo – Frankly

Op 28 oktober 2014 presenteerde Martijn Luttmer zijn tweede solo album, getiteld Frankly. Op deze CD brengt Martijn op geheel eigen wijze een eerbetoon aan Frank Sinatra. De Arrangementen voor piano, bas, drums, strijkkwintet en mondharmonica zijn gemaakt door Henk Meutgeert (Jazz Orchestra of the Concertgebouw)

Voor alle informatie over dit album klikt u hier.

Laatste nieuws

Toots Thielemans (94) overleden – Een eerbetoon

Op 22 augustus 2016 is Jean “Toots” Thielemans in zijn slaap overleden. Daarmee komt een einde aan een tijdperk. In geen enkel Nederlands nieuwsprogramma is voorbij gegaan aan het overlijden van Toots Thielemans en ook ik ben diverse malen geïnterviewd om te vertellen over de allergrootste mondharmonicameester aller tijden.

Martijn te gast bij de week van de Seventies – RTV Utrecht

Jaarlijks organiseert RTV Utrecht de week van de Seventies. Tijdens deze week wordt in de studio van alles georganiseerd met publiek, gasten en live optredens rondom het thema seventies. Martijn was op 1 maart te gast tijdens het programma “Aan Tafel” van Radio M Utrecht. De opdracht: film en televisietunes uit de jaren 70.

Martijn Luttmer en Henk Meutgeert eren Sinatra

Op 11 december 2015 gaven mondharmonica speler Martijn Luttmer en pianist en arrangeur Henk Meutgeert een concert in het Brinkhuis – Laren dat geheel in het teken stond van de 100ste geboortedag van Frank Sinatra. Initiatiefnemer en jazzkenner Kent Hanson nam de presentatie voor zijn rekening.

De verrassende combinatie van Dance & Jazz met Tijn & To

Nooit eerder voerde een DJ een act op met een chromatische mondharmonicaspeler. Op 25 mei gaven “Tijn & To” hun eerste optreden tijdens het Hilversumse Pinksterfestival bij Café NulVijfenDertig. DJ Airto (To van Gerven) en mondharmonicaspeler Tijn (Martijn Luttmer) bundelen de krachten voor een avond met de spetterende combinatie van Dance en Jazz!

Martijn te gast bij “Met Het Oog Op Morgen”

Op 18 april 2015 was Martijn te gast bij “Met Het Oog Op Morgen” om te vertellen over zijn grootste passie: de mondharmonica. Presentator: Wilfried de Jong.

Franklky in Jazzism

Goede recensie Frankly in Jazzism

In de editie maart/april 2015 van Jazzism is de cd Frankly beoordeeld door Coen de jonge. Frankly kreeg 3 ½ sterren op een schaal van vijf. Lees de recensie zoals gepubliceerd.

Optreden Goois Jazzfestival 2015 met Daan Herweg

Voor de derde achtereenvolgende keer mag Martijn Luttmer een optreden verzorgen op het Goois Jazzfestival 2015, deze keer met pianist Daan Herweg. Het festival wordt voor de 32ste keer in successie georganiseerd door Kiwanis en vindt op 21 maart plaats in ’t Spant in Bussum.

Interview bij De Nieuws BV op NPO radio 1

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Amerikaanse zanger Frank Sinatra werd geboren. Muzikant Martijn Luttmer brengt zondag op zijn mondharmonica een ode aan de artiest in de Haagse Jazzclub Bel Air. Op de vraag wat hij zo bijzonder vindt aan Sinatra, daarover hoeft Luttmer niet lang na te denken. “Het is vooral de veelzijdigheid. Zijn oeuvre gaat alle kanten op, van groot orkest tot klein combo, van bigband tot strijkkwartet. Deze man heeft een benadering op muziek die ik niet bij veel andere zangers heb kunnen Vaststellen.

De Smaak van… Martijn Luttmer – NRC 14 februari 2015

Door: Rinskje Koelewijn
Op mondharmonica brengt Martijn Luttmer (44) een ode aan Frank Sinatra. Volgende week zondag in de Haagse jazzclub Bel Air.

Optreden Antwerpen – De Hopper

Al jaren treed ik op. Ik ben ondermeer in de Verenigde Staten, Thailand, Australië en Spanje terecht gekomen. Nooit eerder echter heb ik mij gewaagd in België, het land van de aller grootste mondharmonicaspeler Toots Thielemans. Maar met het verzoek van pianist Harry Happel is daar ineens verandering in gekomen. Op 18 januari was ik zijn speciale gast in jazz café De Hopper – Antwerpen.

Martijn te gast bij Noardewyn Live – Omrop Fryslân

Op 2 januari van dit jaar was Martijn samen met pianist Tico Pierhagen te gast bij het televisieprogramma Noardewyn Live, hét live muziekprogramma van Omrop Fryslân. Op het programma stonden drie stukken van het album Frankly dat eind oktober vorig jaar werd gereleased.

Release nieuwe cd Frankly enorm succes!

Op dinsdag 28 oktober 2014 is de nieuwe en lang verwachte CD Frankly van Martijn Luttmer verschenen. De feestelijke presentatie vond plaats in de bomvolle brasserie Lekker Wakker te Eemnes. Onder begeleiding van een achtkoppig orkest werden verschillende tracks van het nieuwe album uitgevoerd. Daarnaast maakte ook de Amerikaanse award winning songwriter Michael Garvin zijn opwachting en speelde twee bekende hits.

Nieuwe cd Martijn Luttmer Frankly nu overal te koop!

Na maanden lange voorbereidingen is nu eindelijk de dag gekomen dat Frankly overal besteld kan worden.

Gomez Productions verzorgt videoproductie Frankly

Gomez Productions is een one-stop-shopping productiebedrijf voor podium artiesten. Gomez maakt muziekvideo’s van concept tot eindproduct. Daarnaast doet Gomez ook boekingen. Een variëteit aan hoog gekwalificeerde, ervaren, flexibele muzikanten staat garant voor de perfecte match met elk publiek!

1ste CD Frankly overhandigd door award winning songwriter Michael Garvin

Op dinsdag 28 oktober aanstaande zal mondharmonicaspeler Martijn Luttmer onder de titel Frankly een nieuw album uitbrengen bij Lekker Wakker in Eemnes. Het eerste exemplaar van de CD zal overhandigd worden door niemand minder dan de Amerikaanse Michael Garvin, een awardwinning songwriter uit Amerika die maar liefst 22 nummer 1 hits op zijn naam heeft staan. De bekendste hits van de hand van Michael Garvin zijn Waiting for Tonight van Jennifer Lopez en Never Give Up On A Good Thing van George Benson. De hit van George Benson ging inmiddels ruim 20 miljoen keer over de toonbank en van Waiting for tonight werden maar liefst 30 miljoen exemplaren verkocht.

CD presentatie Frankly op 28 oktober 2014

Op 28 oktober aanstaande presenteert Martijn Luttmer zijn tweede album, Frankly. Dit album is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is gearrangeerd en gedirigeerd door Henk Meutgeert. Deze presentatie zal plaatsvinden bij Brasserie Wakker te Eemnes en start om 21:00 uur. Tijdens deze feestelijke avond zullen alle stukken van de CD worden gespeeld. De toegang tot de cd-presentatie is gratis. Voor de presentatie geldt: vol = vol…

Interview bij Mijke en Co Live! Radio 6

Op vrijdag 8 augustus 2014 was Martijn te gast bij Radio 6 in het programma Mijke en Co. In het kader van de week van het blaasinstrument vroeg presentator Wijnand Honig Martijn het hemd van het lijf over zijn grote passie: de mondharmonica. Gemist? Luister naar dit leuke interview.

Sinatra tribute album met Henk Meutgeert

Jazz harmonicaspeler Martijn Luttmer werkt momenteel samen met arrangeur Henk Meutgeert aan een cd met nummers die volledig zijn geïnspireerd door Frank Sinatra. De release van de cd staat eind oktober 2014 gepland.

Martijn Luttmer tekent management contract bij Masja Schimscheimer – Plus Produkties

Op 17 april heeft Martijn een managementovereenkomst afgesloten bij Plus Produkties. Daarmee wordt de organisatie van de grotere optredens van Martijn voortaan verzorgd door Masja Schimscheimer, de drijvende kracht achter Plus Producties. Masja heeft een enorme ervaring in het vak als artiestenmanager en heeft in haar stal ook klinkende namen als Willeke Alberti, Opera Familia, Iris Kroes (winnares TVOH) en Flarick,

Spetterend optreden Martijn Luttmer en Denise Jannah op Goois Jazzfestival 2014

Op zaterdag 29 maart jongstleden werd voor de 31ste keer in successie het Goois Jazzfestival georganiseerd door Kiwanis Naarden. Bekende Nederlandse artiesten zoals bijvoorbeeld Candy Dulfer, Alain Clark, Julia van der Toorn, José Koning, Peter Beets en Eric Vloeimans vermaakten gedurende deze avond de ruim 2000 bezoekers in ’t Spant in Bussum. Een van de publiekstrekkers was ongetwijfeld ook “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer die jazz zangeres Denise Jannah ontving. De organisatie had voor het optreden van Martijn Luttmer en Denise Jannah gekozen voor de kelder van ’t Spant. Het fraaie restaurant werd omgebouwd tot de “New York Jazz Club”.

Toots Thielemans beëindigt carrière

De Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans stopt zijn muzikale carrière. Alle nog geplande concerten worden afgelast, liet de manager van de 91-jarige mondharmonicaspeler en gitarist weten aan het Belgische persbureau Belga. Thielemans voelt zich niet sterk genoeg meer om een volledig concert te spelen.

Kiwanis Naarden presenteert programma Goois Jazzfestival 2014

Op 15 januari 2014 werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Spant in Bussum het programma gepresenteerd voor het 31ste Goois Jazzfestival. Naast het muzikale programma werd ook uitgebreid ingegaan op het doel van het festival: het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie.

Herman Zandstra

Martijn’s Cultuurtip: Het Podium – Hilversum

Met enige regelmaat ben ik te vinden bij Het Podium in Hilversum. Ik dreig zelfs “stamgast” te worden… Het Podium is een initiatief van Herman Zandstra en is een centrum waar allerlei creatieve uitingen plaatsvinden. Het Podium is tegelijkertijd galerij, theater en “huiskamer” met zitjes, tafeltjes en een grote bank. Mede daardoor is deze plaats verworden tot een ontmoetingsplek waar mensen met elkaar verbinding kunnen zoeken en vinden. Met grote graagte reken ik me tot deze groep!

Kennis van úw branche

Al enige tijd loop ik rond met een probleempje… Ik ben op zoek naar een accountant, want ik heb wat financiële vraagstukken. Ik wil er graag een in de categorie “Uw partner” en een met “Kennis van uw branche” en een die echt betrouwbaar is! Ik twijfel er niet aan; natuurlijk voldoet u aan al deze voorwaarden. Toch blijkt het in de praktijk niet zo eenvoudig om de accountant te vinden die nou juist bij mij past…

Leker Laren

Lekker Laren groot culinair én muzikaal succes

Tussen 22 en 25 augustus vond voor de eerste keer het culinaire evenement Lekker Laren plaats. De organisatie had 23 fantastische restaurants en horeca aanverwante bedrijven weten te strikken om hun kookkunsten te laten zien. Topchef’s toonden hun kookkunsten in de speciale keuken die was ingericht door Kloosterman Keukens.

Wie maakt er nog cd'tjes?

Online accountant – Traditioneel muziek maken

Het moge bekend zijn: ik ben een fervent mondharmonicaspeler. Hoewel u het misschien niet zou verwachten van een trainer bij Twinfield, kan ik gerust spreken van een tweede carrière. Mijn muziek is te vinden op iTunes, Spotify en natuurlijk op Youtube, ik heb gastoptredens gehad bij bijvoorbeeld René Froger en gespeeld met de beste orkesten van de wereld omdat er slechts vier personen in Nederland een vergelijkbare kwaliteit hebben. Natuurlijk heb ik ook nog een website, ik zit op Twitter en op Facebook alwaar een kleine 1000 vriendjes mijn reilen en zeilen in de gaten houden. U zou mij een specialist kunnen noemen. Hiermee zie ik een bepaalde gelijkenis met een accountantskantoor.

Toots Thielemans

Niets dan goed over Toots Thielemans

Sommige dingen doe je niet. Je zegt niets lelijks over de koning, je beledigt je ouders niet en je rijdt niet door rood. Zo blijkt het ook beslist niet de bedoeling te zijn om kritisch te zijn over de kwaliteiten van Toots Thielemans. Toch wordt geregeld naar mijn mening gevraagd als het gaat over de 91-jarige bijna godheid van de mondharmonica en ik kan er niets aan doen, maar ik wil zaken graag benoemen zoals ze zijn.

Gisele Noordzij

Martijn Luttmer live bij Le Quatorze Juillet’ op 6FM

Afgelopen zondag, stond de avond op Radio 6FM geheel in het teken ‘Le Quatorze Juillet’. Op deze dag vieren de Fransen de eerste verjaardag van de bestorming van de Bastille, het feest van de Franse federatie.

Media besteedt veel aandacht aan het Goois Jazzfestival

Komende zaterdag 23 maart zal theater ’t Spant in Bussum weer helemaal op z’n kop staan. Op die datum namelijk organiseert Kwianis Club Naarden het jaarlijkse Goois Jazzfestival. Op vier podia zijn maar liefst zestien verschillende acts te bewonderen. Festivaldirecteur Theo Dekker heeft een programma samengesteld waar een breed publiek kan genieten van diverse stijlen. Niet alleen Jazz maar ook wereldmuziek, soul, poppy-jazz en ballads staan op het programma. Een van de hoogtepunten van het festival is ongetwijfeld de in Bussum geboren “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer.

Vintage France Celebrates the French Chanson

by Vivian Thomas

February 14, 2013

For lovers of French music, Putumayo has done it again. The company that specializes in world music had already released two of my favorite French CDs: Paris, featuring modern takes on classic French chansons; and French Café, which mixes the songs of such legends as Georges Brassens, Serge Gainsbourg, Jane Birkin and Barbara with those of talented new voices. Now they’re coming out with Vintage France, to be released February 26, offering the music of several generations of French musicians inspired by the tunes that were popular in France in the early to mid-1900s.

Martijn Luttmer op 30ste editie van het Goois Jazzfestival

Martijn Luttmer Mondharmonica
Met Trio Paul Poulissen en Judith Nijland Vocals.

Martijn Luttmer is in 1971 in Bussum geboren en op zijn vierde verjaardag kreeg hij zijn eerste mondharmonica. Toen hij negen was speelde hij een hele vakantie op dit mooie instrument. Zijn vader vertelde hem over Toots Thielemans en zo leerde hij de geheimen kennen van de “chromatische mondharmonica”. Dit instrument bevat namelijk alle noten.

Het “gevecht” met Tinus Koorn

Op mijn website staat al jaren het statement dat de meeste harmonica spelers niet verder komen dan het stadium van de bluesharp, maar toen had ik nog nooit gehoord van Tinus Koorn… Hij is iemand die met vlag en wimpel een serieus instrument heeft gemaakt van de diatonische mondharmonica. Tinus speelt namelijk jazz op een bluesharp, een muzieksoort die voorbehouden leek aan chrmoatische mondharmonica spelers zoals ik zelf. Bovendien is hij, voor zover mij bekend, de enige mondharmonica speler die is afgestudeerd aan het conservatorium op de bluesharp. Om mij dus even op mijn plaats te zetten besloot bluesfanaat Trudy Dieke om ons beiden uit te nodigen voor een “battle” op de Bluesharp Challenge 2012.

Over mijn gastoptreden bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Ongeveer een half jaar geleden werd ik benaderd door “jazzhost” Kent Hanson, adviseur voor de organisatie van het South Sea Jazzfestival, met het verzoek of ik een gastoptreden zou willen verzorgen met het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dit orkest wordt binnen de kringen van de jazz genoemd als een van de vijf beste jazzorkesten in de wereld. Daarmee ging een droom in vervulling. Op vrijdag 21 september was het zover.

Het waanzinnige optreden van Toni Zaffa en haar vrienden

Het hoogtepunt van het Noosa Jazz Festival 2012 in Australië was voor mij zonder enige twijfel het optreden van zangeres Toni Zaffa en haar band. Samen met toetsenist Ross Nixon, Peter Walters op Bass en Trent Bryson-Dean achter het drumstel liet Toni haar enorme talent zien bij de Noosa Yacht & Rowing Club. Ik ben vaak op deze plek geweest. Behalve dat het een heel mooi stukje wereld is, spelen hier vaak de beste groepen van het festival. Dit was toch een optreden van uitzonderlijke klasse! Het publiek luisterde ademloos; het leek bij tijd en wijle dat niemand adem durfde te halen…

Martijn gastsolist bij Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Op 21 september aanstaande zal harmonica speler Martijn Luttmer zijn opwachting maken als gastsolist bij het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw tijdens het Lidl South Sea Jazzfestival. Dit nieuws werd bekend gemaakt op zondag 24 juni 2012 tijdens het radioprogramma Yes to Jazz, wekelijks te beluisteren via Radio 6FM en RouletteFM. Henk Meutgeert bevestigde tijdens een uitgebreid interview dit optreden.

RC Putumayo bengt nummer Martijn uit in de VS

Platenmaatschappij Putumayo brengt begin oktober een CD uit in de Verenigde Staten onder de naam Vintage France. Op deze verzamel cd staan verschillende melodiën die een Franse origine hebben, maar die geheel instrumentaal zijn. Op deze verzamelaar verschijnt ook het nummer “Les Parapluies de Cherbourg”, de eerste track van de cd “La Libelula” van harmonica speler Martijn Luttmer. Of de CD ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Martijn Luttmer & Tootsuite op 22 april bij Het Wapen van Hilversum

Na het enorme succes van vorig jaar, kan dit jaar een optreden van Martijn Luttmer & Tootsuite niet uitblijven aan het einde van de Spieren voor Spieren City Run 2012. Tootsuite is de partyband van harmonicaspeler Martijn Luttmer. Ook deze keer zal Martijn een mix brengen van soul, dance classics en funky jazz met een aantal muzikanten die vaak geziene gasten zijn in Het Wapen van Hilversum.

Zondagmiddag 22 april 2012 Desray sings J A Z Z !!!!!!

Op zondag 22 april aanstaande kunt u een van Nederlands meest succesvolle zangeressen tegenkomen in jazzclub Langs de Lijn te Bussum en dan natuurlijk met een keur van louter gerenommeerde begeleiders. Desray is haar artiestennaam, want in werkelijkheid heet deze, in Scheveningen geboren en met de zachte *G* opgegroeide, zangeres Désirée Manders. Op jonge leeftijd bleek al dat zij enorm veel talent had.

Nieuwe video Dat Mistige Rooie Beest

Een van de meest populaire stukken ooit voor mondharmonica geschreven is ongetwijfeld “Dat Mistige Rooie Beest”. Componist Rogier van Otterloo schreef het stuk voor de film Turks Fruit van Paul Verhoeven. Toots Thielemans werd benaderd om dit stuk te spelen. De muzikaliteit van Toots zorgde ervoor dat het stuk bijna vier maanden in de hitparades werd vermeld. Nog altijd is de populariteit van “Dat Mistige Rooie Beest” ongekend.

Kerstshow Femme Vocale groot succes

Na het enorme succes van de speciale kerstshow in 2010, kon een vervolg voor 2011 niet uitblijven. Om die reden werd er in Theater De Kamers te Amersfoort op 18 december opnieuw een kerstpecial georganiseerd door de zangeressen van Femme Vocale. Femme Vocale bestaat uit verschillende zangeressen. Op deze avond werd Femme Vocale vertegenwoordigd door Mariske Hekkenberg, Lucette Snellenburg en Nathaly Masclé. Voor dit speciale optreden werd mondaccordeoloog Martijn Luttmer uitgenodigd als speciale gast.

“Praatgroepje” voor mondharmonica blijk serieuze zaak

Al jaren lang ontvang ik nieuwsbrieven van het Harmonica Instituut, een organisatie die zich actief inzet om de mondharmonica in Nederland te promoten. Enkele jaren geleden heb ik al eens contact met ze gehad, omdat ik graag advies wilde hebben over het geven van lessen. Helaas zijn we toen niet tot elkaar gekomen, omdat ik het gevoel kreeg dat het Harmonica Instituur zich voornamelijk richt op het spelen van blues. Toch heb ik wel altijd de nieuwsbrieven aandachtig gelezen. Een van de activiteiten is “Harmonica Heaven”. Harmonica Heaven is de maandelijkse bijeenkomst van geïnteresseerden in mondharmonica muziek. Deze sessie worden gehouden te Malden in accordeonmuseum De Muse.

CD Presentatie Brigitte de Boer in Wakker op 25 september

Persbericht:

Op zondag 25 september gaan de deuren van Brasserie & Muziekcafé Wakker in Eemnes open voor een wel hele speciale middag. Zangeres en pianiste Brigitte de Boer presenteert die middag namelijk haar allernieuwste CD: ‘My Love’.

Rene Froger verrast bij Wakker – Home of Jazz

Tot verrassing van velen bracht pianist Paul Poulissen op 12 juni een wel heel bijzondere gast mee naar Wakker – Home of Jazz in Eemnes. Naast de standaard bezetting met Lex Tanger op drums, Marcel Schimscheimer op bass en vocaliste Mariske Hekkenberg, verscheen ook René Froger op het podium.

Een ‘mondaccordeoloog’ en Venetië-maskers in Kunstcafé

BLARICUM – Het Kunstcafé in dorpshuis De Blaercom biedt op vrijdagavond 6 mei weer een uitzonderlijk programma. Het muzikale gedeelte komt voor rekening van de man die zichzelf op zijn visitekaartje omschrijft als ‘mondaccordeoloog’, Martijn Luttmer. De tweede schone kunst wordt voor het voetlicht gebracht door Olga Dol, die niet alleen alles weet van de befaamde Venetiaanse maskers maar er ook veel kan laten zien. In de rubriek ”Wist U dat” wordt een op DVD gezette film vertoond over de Bevrijding van Blaricum op 6 mei (dus niet 5 mei) 1945. Het zijn unieke opnamen. De film wordt ingeleid door Frans Ruijter.

Harmonicasolo van Martijn Luttmer op de nieuwe CD van Brigitte de Boer

Al enige tijd werkt pianiste en zangeres Brigitte de boer aan een nieuwe CD die naar verwachting in mei uit zal gaan komen. Inmiddels zijn de opnamen van de CD die is opgenomen bij ProMusic Studio afgerond. Brigitte heeft mij gevraagd om voor een van de stukken een harmonicasolo in te spelen.

Try-out Tootsuite bij Het Wapen van Hilversum groot succes

Op zondag 17 april heeft harmonica virtuoos Martijn Luttmer zijn nieuwe band Tootsuite voorgesteld aan het publiek van Hilversum. Tijdens de try-out in het bomvolle Wapen van Hilversum werd deze keer gekozen voor een heel ander repertoire dan de swingende jazz die het publiek van Martijn gewend is. Op het programma stonden diverse funky jazz stukken, aangevuld met classics uit de jaren 70, 80, maar ook diverse recente hits.

Martijn Luttmer & Tootsuite bij Het Wapen van Hilversum

Tootsuite is de nieuwe band van harmonicaspeler Martijn Luttmer. Tijdens deze try-out zal Martijn een mix brengen van funky jazz en pop met een aantal muzikanten die vaak geziene gasten zijn in Het Wapen van Hilversum.

CD-presentatie La Libelula groot succes

Op 9 februari heeft “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer zijn debuut CD gepresenteerd in de bomvolle Brasserie Wakker te Eemnes. De CD die de naam “La Libelula” heeft gekregen, is een wereldreis langs twaalf verschillende landen. Bij de presentatie waren alle muzikanten aanwezig die hebben meegewerkt aan het project. De presentatie werd een groot feest waarbij alle stukken van de CD werden gespeeld.

Gooi en Eemlander: De roeping van Martijn Luttmer

In de Gooi en Eemlander van 3 februari staat een stuk over hetgeen mij beweegt. Over de tot standkoming van de cd en over de muzikanten die daaraan hebben meegewerkt.

Lees hier het complete stuk

Presentatie La Libelula op 9 februari 2011

In augustus 2010 heeft Home of Jazz met trots weer een nieuwe CD uitgebracht onder eigen label. Op woensdag 9 februari presenteren we de CD graag aan onze gasten tijdens een Dinerconcert. De CD ‘La Libelua’ van mondharmonica speler Martijn Luttmer is een prachtige CD geworden waar Martijn met veel enthousiasme en passie aan heeft gewerkt.

Press Promo La Libelula available

Have a look at the press promo movie for La Libelula, the first CD of harmonica player Martijn Luttmer. During the first minutes you will be introduced to Paul Poulissen (Piano), Lex Tanger (drums), Rico de Jeer (Bass), Martin Jagt (Guitar) and Mathilde Keij (Vocals).

Eerste CD-bespreking verschenen

Bron: www.jazzinhetgooi.nl/cds.html. Auteur: Henk de Boer

Een wat raadselachtige titel, maar dat wordt allemaal duidelijk uitgelegd op de goed verzorgde hoes met mooie zwart/wit foto’s. Het is een eersteling van mondharmonicaspeler Martijn Luttmer en om maar meteen met mijn conclusie te komen: die is zonder meer fantastisch! De mondharmonica is net als bijvoorbeeld een gitaar of een piano weliswaar makkelijk om er geluid aan te ontrekken, maar razend moeilijk om er ook daadwerkelijk muziek op te maken. En Martijn doet niet anders… met een mooie toon, heerlijk swingend en met daaronder een geweldige techniek. Overigens zonder dat dit laatste aspect de boventoon gaat voeren.

YesSister, JazzSister, the modern Andrew Sisters

Some things are amazing like e.g. the performance of Ellen Tackenkamp, Emily Coomber, Eva Scholten and Mylène Berghs. These (ex) vocal students of the Amsterdam Conservatory work together under the name YesSister, JazzSister. Their style: Beoncé, Michael Jackson and many other popular artists in the style of the Andrew Sisters. Modern music in a style that is almost forgotten. Almost…

Interview @ Yes to Jazz – Radio 6 FM

Amper enkele dagen na het verschijnen van “La Libelula” beginnen de eerste reaties binnen te komen en ook diverse media hebben interesse getoond. De eerste is Radio 6 FM, een lokale radiozender die een groot deel van het gooi binnen haar bereik heeft. Op zondag 3 oktober werd ik ontvangen in het programma Yes to Jazz van Kent Hanson.

Design debut cd by Robert van Geenhuizen

A good website needs more than just some articles, blogs or music. It needs style! I regularly consult my good friend Robert van Geenhuizen for this website. He always has the best ideas. Besides graphic designer, he works as a marketing consultant. On these two fields Robert can be seen as an expert. Although he is still very young, many smaller and larger companies ask him for advice to develop their marketing strategy. I am now pleased to announce that Robert vaan Geenhuizen is responsible for the design of my first CD.

Recording is finished!

On Saturday 24 july it was my turn to record the twelve songs… I arrived at the studio at 9:30 to have some coffee first. In the mean time the piano was tuned again, because the intro for one song was not recorded yet. Recording started at 10:00.

Mathilde does it in half an hour!

This monday we have recorded the “instrumental part” of my first cd. Richard Poot, director and engineer of ProMusic studio advised us to have a separate recording session with Mathilde Keij. She sings two songs on the CD: Imagine (UK) and Cuando vuelva a tu lado (Mexico), also known as What a difference a day makes.

CD recording at ProMusic Studio – Eemnes – the Netherlands

It took a while, but finally my first CD is recorded! While planning all the thing to be arranged for the recording, it appeared that my plan to record everything at one day was a litte too ambitious… Richard Poot, director and engineer for ProMusic Studio suggested to record the piano, bass, drums and guitar on the first day, the two vocal pieces on an evening and my harmonica on a third day.

Rehearsal CD recording

Each available minute these days is spent for the release of my first CD… This Saturday (17 July) we planned a rehearsal in the afternoon to prepare for the recording session on Monday 19 July.

Great show Hot Water – Paard van Troje

One day after the successful performance at Pier 32 with Donovan Copely, his manager Marcel van den Berg contacted me and asked me to do a guest performance with Hot Water, the original band of Donnovan at “Het Paard van Troje” in The Hague. The band came over from South Africa for a number of gigs in Europe.

A big surprise during Blues session Pier 32

A few weeks ago I got an invitation to play at Pier 32 in Kijkduin (The Hague). We set the date for 3 June. Since this was one of the first hot days in the Netherlands, it was a pleasure to play on the beach. Together with guitar player Paul Robert and vocalist Alma Sijpenhof we started an “accoustic” session. After a short break the blues session was opened.

Fajari impresses during JBTS Talent Award

Not too long ago I met Fajari, a great singer from Amersfoort. During the Jazz Below The Sea Talent award she made it to the finals. On 28 May the finals were held at “De Havenkom”, a nice bar in Almere Haven.

Des’ray & Friends – A special concert

On Sunday 16 May 2010 Des’ray (known from the famous 80’s band 2 Brothers on the 4th floor) and her friends gave a concert in Wakker – Home of Jazz. Every second Sunday of the month the Wakker stage belongs to the singer with the Satin voice.

Latest News

Toots Thielemans (94) overleden – Een eerbetoon

Op 22 augustus 2016 is Jean “Toots” Thielemans in zijn slaap overleden. Daarmee komt een einde aan een tijdperk. In geen enkel Nederlands nieuwsprogramma is voorbij gegaan aan het overlijden van Toots Thielemans en ook ik ben diverse malen geïnterviewd om te vertellen over de allergrootste mondharmonicameester aller tijden.

Martijn te gast bij de week van de Seventies – RTV Utrecht

Jaarlijks organiseert RTV Utrecht de week van de Seventies. Tijdens deze week wordt in de studio van alles georganiseerd met publiek, gasten en live optredens rondom het thema seventies. Martijn was op 1 maart te gast tijdens het programma “Aan Tafel” van Radio M Utrecht. De opdracht: film en televisietunes uit de jaren 70.

Martijn Luttmer en Henk Meutgeert eren Sinatra

Op 11 december 2015 gaven mondharmonica speler Martijn Luttmer en pianist en arrangeur Henk Meutgeert een concert in het Brinkhuis – Laren dat geheel in het teken stond van de 100ste geboortedag van Frank Sinatra. Initiatiefnemer en jazzkenner Kent Hanson nam de presentatie voor zijn rekening.

De verrassende combinatie van Dance & Jazz met Tijn & To

Nooit eerder voerde een DJ een act op met een chromatische mondharmonicaspeler. Op 25 mei gaven “Tijn & To” hun eerste optreden tijdens het Hilversumse Pinksterfestival bij Café NulVijfenDertig. DJ Airto (To van Gerven) en mondharmonicaspeler Tijn (Martijn Luttmer) bundelen de krachten voor een avond met de spetterende combinatie van Dance en Jazz!

Martijn te gast bij “Met Het Oog Op Morgen”

Op 18 april 2015 was Martijn te gast bij “Met Het Oog Op Morgen” om te vertellen over zijn grootste passie: de mondharmonica. Presentator: Wilfried de Jong.

Franklky in Jazzism

Goede recensie Frankly in Jazzism

In de editie maart/april 2015 van Jazzism is de cd Frankly beoordeeld door Coen de jonge. Frankly kreeg 3 ½ sterren op een schaal van vijf. Lees de recensie zoals gepubliceerd.

Optreden Goois Jazzfestival 2015 met Daan Herweg

Voor de derde achtereenvolgende keer mag Martijn Luttmer een optreden verzorgen op het Goois Jazzfestival 2015, deze keer met pianist Daan Herweg. Het festival wordt voor de 32ste keer in successie georganiseerd door Kiwanis en vindt op 21 maart plaats in ’t Spant in Bussum.

Interview bij De Nieuws BV op NPO radio 1

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Amerikaanse zanger Frank Sinatra werd geboren. Muzikant Martijn Luttmer brengt zondag op zijn mondharmonica een ode aan de artiest in de Haagse Jazzclub Bel Air. Op de vraag wat hij zo bijzonder vindt aan Sinatra, daarover hoeft Luttmer niet lang na te denken. “Het is vooral de veelzijdigheid. Zijn oeuvre gaat alle kanten op, van groot orkest tot klein combo, van bigband tot strijkkwartet. Deze man heeft een benadering op muziek die ik niet bij veel andere zangers heb kunnen Vaststellen.

De Smaak van… Martijn Luttmer – NRC 14 februari 2015

Door: Rinskje Koelewijn
Op mondharmonica brengt Martijn Luttmer (44) een ode aan Frank Sinatra. Volgende week zondag in de Haagse jazzclub Bel Air.

Optreden Antwerpen – De Hopper

Al jaren treed ik op. Ik ben ondermeer in de Verenigde Staten, Thailand, Australië en Spanje terecht gekomen. Nooit eerder echter heb ik mij gewaagd in België, het land van de aller grootste mondharmonicaspeler Toots Thielemans. Maar met het verzoek van pianist Harry Happel is daar ineens verandering in gekomen. Op 18 januari was ik zijn speciale gast in jazz café De Hopper – Antwerpen.

Martijn te gast bij Noardewyn Live – Omrop Fryslân

Op 2 januari van dit jaar was Martijn samen met pianist Tico Pierhagen te gast bij het televisieprogramma Noardewyn Live, hét live muziekprogramma van Omrop Fryslân. Op het programma stonden drie stukken van het album Frankly dat eind oktober vorig jaar werd gereleased.

Release nieuwe cd Frankly enorm succes!

Op dinsdag 28 oktober 2014 is de nieuwe en lang verwachte CD Frankly van Martijn Luttmer verschenen. De feestelijke presentatie vond plaats in de bomvolle brasserie Lekker Wakker te Eemnes. Onder begeleiding van een achtkoppig orkest werden verschillende tracks van het nieuwe album uitgevoerd. Daarnaast maakte ook de Amerikaanse award winning songwriter Michael Garvin zijn opwachting en speelde twee bekende hits.

Nieuwe cd Martijn Luttmer Frankly nu overal te koop!

Na maanden lange voorbereidingen is nu eindelijk de dag gekomen dat Frankly overal besteld kan worden.

Gomez Productions verzorgt videoproductie Frankly

Gomez Productions is een one-stop-shopping productiebedrijf voor podium artiesten. Gomez maakt muziekvideo’s van concept tot eindproduct. Daarnaast doet Gomez ook boekingen. Een variëteit aan hoog gekwalificeerde, ervaren, flexibele muzikanten staat garant voor de perfecte match met elk publiek!

1ste CD Frankly overhandigd door award winning songwriter Michael Garvin

Op dinsdag 28 oktober aanstaande zal mondharmonicaspeler Martijn Luttmer onder de titel Frankly een nieuw album uitbrengen bij Lekker Wakker in Eemnes. Het eerste exemplaar van de CD zal overhandigd worden door niemand minder dan de Amerikaanse Michael Garvin, een awardwinning songwriter uit Amerika die maar liefst 22 nummer 1 hits op zijn naam heeft staan. De bekendste hits van de hand van Michael Garvin zijn Waiting for Tonight van Jennifer Lopez en Never Give Up On A Good Thing van George Benson. De hit van George Benson ging inmiddels ruim 20 miljoen keer over de toonbank en van Waiting for tonight werden maar liefst 30 miljoen exemplaren verkocht.

CD presentatie Frankly op 28 oktober 2014

Op 28 oktober aanstaande presenteert Martijn Luttmer zijn tweede album, Frankly. Dit album is een eerbetoon aan Frank Sinatra en is gearrangeerd en gedirigeerd door Henk Meutgeert. Deze presentatie zal plaatsvinden bij Brasserie Wakker te Eemnes en start om 21:00 uur. Tijdens deze feestelijke avond zullen alle stukken van de CD worden gespeeld. De toegang tot de cd-presentatie is gratis. Voor de presentatie geldt: vol = vol…

Interview bij Mijke en Co Live! Radio 6

Op vrijdag 8 augustus 2014 was Martijn te gast bij Radio 6 in het programma Mijke en Co. In het kader van de week van het blaasinstrument vroeg presentator Wijnand Honig Martijn het hemd van het lijf over zijn grote passie: de mondharmonica. Gemist? Luister naar dit leuke interview.

Sinatra tribute album met Henk Meutgeert

Jazz harmonicaspeler Martijn Luttmer werkt momenteel samen met arrangeur Henk Meutgeert aan een cd met nummers die volledig zijn geïnspireerd door Frank Sinatra. De release van de cd staat eind oktober 2014 gepland.

Martijn Luttmer tekent management contract bij Masja Schimscheimer – Plus Produkties

Op 17 april heeft Martijn een managementovereenkomst afgesloten bij Plus Produkties. Daarmee wordt de organisatie van de grotere optredens van Martijn voortaan verzorgd door Masja Schimscheimer, de drijvende kracht achter Plus Producties. Masja heeft een enorme ervaring in het vak als artiestenmanager en heeft in haar stal ook klinkende namen als Willeke Alberti, Opera Familia, Iris Kroes (winnares TVOH) en Flarick,

Spetterend optreden Martijn Luttmer en Denise Jannah op Goois Jazzfestival 2014

Op zaterdag 29 maart jongstleden werd voor de 31ste keer in successie het Goois Jazzfestival georganiseerd door Kiwanis Naarden. Bekende Nederlandse artiesten zoals bijvoorbeeld Candy Dulfer, Alain Clark, Julia van der Toorn, José Koning, Peter Beets en Eric Vloeimans vermaakten gedurende deze avond de ruim 2000 bezoekers in ’t Spant in Bussum. Een van de publiekstrekkers was ongetwijfeld ook “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer die jazz zangeres Denise Jannah ontving. De organisatie had voor het optreden van Martijn Luttmer en Denise Jannah gekozen voor de kelder van ’t Spant. Het fraaie restaurant werd omgebouwd tot de “New York Jazz Club”.

Toots Thielemans beëindigt carrière

De Belgische jazzmuzikant Toots Thielemans stopt zijn muzikale carrière. Alle nog geplande concerten worden afgelast, liet de manager van de 91-jarige mondharmonicaspeler en gitarist weten aan het Belgische persbureau Belga. Thielemans voelt zich niet sterk genoeg meer om een volledig concert te spelen.

Kiwanis Naarden presenteert programma Goois Jazzfestival 2014

Op 15 januari 2014 werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Spant in Bussum het programma gepresenteerd voor het 31ste Goois Jazzfestival. Naast het muzikale programma werd ook uitgebreid ingegaan op het doel van het festival: het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie.

Herman Zandstra

Martijn’s Cultuurtip: Het Podium – Hilversum

Met enige regelmaat ben ik te vinden bij Het Podium in Hilversum. Ik dreig zelfs “stamgast” te worden… Het Podium is een initiatief van Herman Zandstra en is een centrum waar allerlei creatieve uitingen plaatsvinden. Het Podium is tegelijkertijd galerij, theater en “huiskamer” met zitjes, tafeltjes en een grote bank. Mede daardoor is deze plaats verworden tot een ontmoetingsplek waar mensen met elkaar verbinding kunnen zoeken en vinden. Met grote graagte reken ik me tot deze groep!

Kennis van úw branche

Al enige tijd loop ik rond met een probleempje… Ik ben op zoek naar een accountant, want ik heb wat financiële vraagstukken. Ik wil er graag een in de categorie “Uw partner” en een met “Kennis van uw branche” en een die echt betrouwbaar is! Ik twijfel er niet aan; natuurlijk voldoet u aan al deze voorwaarden. Toch blijkt het in de praktijk niet zo eenvoudig om de accountant te vinden die nou juist bij mij past…

Leker Laren

Lekker Laren groot culinair én muzikaal succes

Tussen 22 en 25 augustus vond voor de eerste keer het culinaire evenement Lekker Laren plaats. De organisatie had 23 fantastische restaurants en horeca aanverwante bedrijven weten te strikken om hun kookkunsten te laten zien. Topchef’s toonden hun kookkunsten in de speciale keuken die was ingericht door Kloosterman Keukens.

Wie maakt er nog cd'tjes?

Online accountant – Traditioneel muziek maken

Het moge bekend zijn: ik ben een fervent mondharmonicaspeler. Hoewel u het misschien niet zou verwachten van een trainer bij Twinfield, kan ik gerust spreken van een tweede carrière. Mijn muziek is te vinden op iTunes, Spotify en natuurlijk op Youtube, ik heb gastoptredens gehad bij bijvoorbeeld René Froger en gespeeld met de beste orkesten van de wereld omdat er slechts vier personen in Nederland een vergelijkbare kwaliteit hebben. Natuurlijk heb ik ook nog een website, ik zit op Twitter en op Facebook alwaar een kleine 1000 vriendjes mijn reilen en zeilen in de gaten houden. U zou mij een specialist kunnen noemen. Hiermee zie ik een bepaalde gelijkenis met een accountantskantoor.

Toots Thielemans

Niets dan goed over Toots Thielemans

Sommige dingen doe je niet. Je zegt niets lelijks over de koning, je beledigt je ouders niet en je rijdt niet door rood. Zo blijkt het ook beslist niet de bedoeling te zijn om kritisch te zijn over de kwaliteiten van Toots Thielemans. Toch wordt geregeld naar mijn mening gevraagd als het gaat over de 91-jarige bijna godheid van de mondharmonica en ik kan er niets aan doen, maar ik wil zaken graag benoemen zoals ze zijn.

Gisele Noordzij

Martijn Luttmer live bij Le Quatorze Juillet’ op 6FM

Afgelopen zondag, stond de avond op Radio 6FM geheel in het teken ‘Le Quatorze Juillet’. Op deze dag vieren de Fransen de eerste verjaardag van de bestorming van de Bastille, het feest van de Franse federatie.

Media besteedt veel aandacht aan het Goois Jazzfestival

Komende zaterdag 23 maart zal theater ’t Spant in Bussum weer helemaal op z’n kop staan. Op die datum namelijk organiseert Kwianis Club Naarden het jaarlijkse Goois Jazzfestival. Op vier podia zijn maar liefst zestien verschillende acts te bewonderen. Festivaldirecteur Theo Dekker heeft een programma samengesteld waar een breed publiek kan genieten van diverse stijlen. Niet alleen Jazz maar ook wereldmuziek, soul, poppy-jazz en ballads staan op het programma. Een van de hoogtepunten van het festival is ongetwijfeld de in Bussum geboren “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer.

Vintage France Celebrates the French Chanson

by Vivian Thomas

February 14, 2013

For lovers of French music, Putumayo has done it again. The company that specializes in world music had already released two of my favorite French CDs: Paris, featuring modern takes on classic French chansons; and French Café, which mixes the songs of such legends as Georges Brassens, Serge Gainsbourg, Jane Birkin and Barbara with those of talented new voices. Now they’re coming out with Vintage France, to be released February 26, offering the music of several generations of French musicians inspired by the tunes that were popular in France in the early to mid-1900s.

Martijn Luttmer op 30ste editie van het Goois Jazzfestival

Martijn Luttmer Mondharmonica
Met Trio Paul Poulissen en Judith Nijland Vocals.

Martijn Luttmer is in 1971 in Bussum geboren en op zijn vierde verjaardag kreeg hij zijn eerste mondharmonica. Toen hij negen was speelde hij een hele vakantie op dit mooie instrument. Zijn vader vertelde hem over Toots Thielemans en zo leerde hij de geheimen kennen van de “chromatische mondharmonica”. Dit instrument bevat namelijk alle noten.

Het “gevecht” met Tinus Koorn

Op mijn website staat al jaren het statement dat de meeste harmonica spelers niet verder komen dan het stadium van de bluesharp, maar toen had ik nog nooit gehoord van Tinus Koorn… Hij is iemand die met vlag en wimpel een serieus instrument heeft gemaakt van de diatonische mondharmonica. Tinus speelt namelijk jazz op een bluesharp, een muzieksoort die voorbehouden leek aan chrmoatische mondharmonica spelers zoals ik zelf. Bovendien is hij, voor zover mij bekend, de enige mondharmonica speler die is afgestudeerd aan het conservatorium op de bluesharp. Om mij dus even op mijn plaats te zetten besloot bluesfanaat Trudy Dieke om ons beiden uit te nodigen voor een “battle” op de Bluesharp Challenge 2012.

About my guest performance with the Jazz Orchestra of the Concertgebouw

About six months ago I was approached by “Jazz host” Kent Hanson, advisor for the organization of the South Sea Jazz festival, asking if I would like to provide a guest appearance with the famous Jazz Orchestra of the Concertgebouw. This band is named as one of the five best jazz orchestras in the world. This was a dream come true. On Friday, September 21 was the day.

Over mijn gastoptreden bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Ongeveer een half jaar geleden werd ik benaderd door “jazzhost” Kent Hanson, adviseur voor de organisatie van het South Sea Jazzfestival, met het verzoek of ik een gastoptreden zou willen verzorgen met het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dit orkest wordt binnen de kringen van de jazz genoemd als een van de vijf beste jazzorkesten in de wereld. Daarmee ging een droom in vervulling. Op vrijdag 21 september was het zover.

Het waanzinnige optreden van Toni Zaffa en haar vrienden

Het hoogtepunt van het Noosa Jazz Festival 2012 in Australië was voor mij zonder enige twijfel het optreden van zangeres Toni Zaffa en haar band. Samen met toetsenist Ross Nixon, Peter Walters op Bass en Trent Bryson-Dean achter het drumstel liet Toni haar enorme talent zien bij de Noosa Yacht & Rowing Club. Ik ben vaak op deze plek geweest. Behalve dat het een heel mooi stukje wereld is, spelen hier vaak de beste groepen van het festival. Dit was toch een optreden van uitzonderlijke klasse! Het publiek luisterde ademloos; het leek bij tijd en wijle dat niemand adem durfde te halen…

Martijn gastsolist bij Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Op 21 september aanstaande zal harmonica speler Martijn Luttmer zijn opwachting maken als gastsolist bij het fameuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw tijdens het Lidl South Sea Jazzfestival. Dit nieuws werd bekend gemaakt op zondag 24 juni 2012 tijdens het radioprogramma Yes to Jazz, wekelijks te beluisteren via Radio 6FM en RouletteFM. Henk Meutgeert bevestigde tijdens een uitgebreid interview dit optreden.

RC Putumayo bengt nummer Martijn uit in de VS

Platenmaatschappij Putumayo brengt begin oktober een CD uit in de Verenigde Staten onder de naam Vintage France. Op deze verzamel cd staan verschillende melodiën die een Franse origine hebben, maar die geheel instrumentaal zijn. Op deze verzamelaar verschijnt ook het nummer “Les Parapluies de Cherbourg”, de eerste track van de cd “La Libelula” van harmonica speler Martijn Luttmer. Of de CD ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Martijn Luttmer & Tootsuite op 22 april bij Het Wapen van Hilversum

Na het enorme succes van vorig jaar, kan dit jaar een optreden van Martijn Luttmer & Tootsuite niet uitblijven aan het einde van de Spieren voor Spieren City Run 2012. Tootsuite is de partyband van harmonicaspeler Martijn Luttmer. Ook deze keer zal Martijn een mix brengen van soul, dance classics en funky jazz met een aantal muzikanten die vaak geziene gasten zijn in Het Wapen van Hilversum.

Zondagmiddag 22 april 2012 Desray sings J A Z Z !!!!!!

Op zondag 22 april aanstaande kunt u een van Nederlands meest succesvolle zangeressen tegenkomen in jazzclub Langs de Lijn te Bussum en dan natuurlijk met een keur van louter gerenommeerde begeleiders. Desray is haar artiestennaam, want in werkelijkheid heet deze, in Scheveningen geboren en met de zachte *G* opgegroeide, zangeres Désirée Manders. Op jonge leeftijd bleek al dat zij enorm veel talent had.

Nieuwe video Dat Mistige Rooie Beest

Een van de meest populaire stukken ooit voor mondharmonica geschreven is ongetwijfeld “Dat Mistige Rooie Beest”. Componist Rogier van Otterloo schreef het stuk voor de film Turks Fruit van Paul Verhoeven. Toots Thielemans werd benaderd om dit stuk te spelen. De muzikaliteit van Toots zorgde ervoor dat het stuk bijna vier maanden in de hitparades werd vermeld. Nog altijd is de populariteit van “Dat Mistige Rooie Beest” ongekend.

Kerstshow Femme Vocale groot succes

Na het enorme succes van de speciale kerstshow in 2010, kon een vervolg voor 2011 niet uitblijven. Om die reden werd er in Theater De Kamers te Amersfoort op 18 december opnieuw een kerstpecial georganiseerd door de zangeressen van Femme Vocale. Femme Vocale bestaat uit verschillende zangeressen. Op deze avond werd Femme Vocale vertegenwoordigd door Mariske Hekkenberg, Lucette Snellenburg en Nathaly Masclé. Voor dit speciale optreden werd mondaccordeoloog Martijn Luttmer uitgenodigd als speciale gast.

“Praatgroepje” voor mondharmonica blijk serieuze zaak

Al jaren lang ontvang ik nieuwsbrieven van het Harmonica Instituut, een organisatie die zich actief inzet om de mondharmonica in Nederland te promoten. Enkele jaren geleden heb ik al eens contact met ze gehad, omdat ik graag advies wilde hebben over het geven van lessen. Helaas zijn we toen niet tot elkaar gekomen, omdat ik het gevoel kreeg dat het Harmonica Instituur zich voornamelijk richt op het spelen van blues. Toch heb ik wel altijd de nieuwsbrieven aandachtig gelezen. Een van de activiteiten is “Harmonica Heaven”. Harmonica Heaven is de maandelijkse bijeenkomst van geïnteresseerden in mondharmonica muziek. Deze sessie worden gehouden te Malden in accordeonmuseum De Muse.

CD Presentatie Brigitte de Boer in Wakker op 25 september

Persbericht:

Op zondag 25 september gaan de deuren van Brasserie & Muziekcafé Wakker in Eemnes open voor een wel hele speciale middag. Zangeres en pianiste Brigitte de Boer presenteert die middag namelijk haar allernieuwste CD: ‘My Love’.

Rene Froger verrast bij Wakker – Home of Jazz

Tot verrassing van velen bracht pianist Paul Poulissen op 12 juni een wel heel bijzondere gast mee naar Wakker – Home of Jazz in Eemnes. Naast de standaard bezetting met Lex Tanger op drums, Marcel Schimscheimer op bass en vocaliste Mariske Hekkenberg, verscheen ook René Froger op het podium.

Een ‘mondaccordeoloog’ en Venetië-maskers in Kunstcafé

BLARICUM – Het Kunstcafé in dorpshuis De Blaercom biedt op vrijdagavond 6 mei weer een uitzonderlijk programma. Het muzikale gedeelte komt voor rekening van de man die zichzelf op zijn visitekaartje omschrijft als ‘mondaccordeoloog’, Martijn Luttmer. De tweede schone kunst wordt voor het voetlicht gebracht door Olga Dol, die niet alleen alles weet van de befaamde Venetiaanse maskers maar er ook veel kan laten zien. In de rubriek ”Wist U dat” wordt een op DVD gezette film vertoond over de Bevrijding van Blaricum op 6 mei (dus niet 5 mei) 1945. Het zijn unieke opnamen. De film wordt ingeleid door Frans Ruijter.

Harmonicasolo van Martijn Luttmer op de nieuwe CD van Brigitte de Boer

Al enige tijd werkt pianiste en zangeres Brigitte de boer aan een nieuwe CD die naar verwachting in mei uit zal gaan komen. Inmiddels zijn de opnamen van de CD die is opgenomen bij ProMusic Studio afgerond. Brigitte heeft mij gevraagd om voor een van de stukken een harmonicasolo in te spelen.

Try-out Tootsuite bij Het Wapen van Hilversum groot succes

Op zondag 17 april heeft harmonica virtuoos Martijn Luttmer zijn nieuwe band Tootsuite voorgesteld aan het publiek van Hilversum. Tijdens de try-out in het bomvolle Wapen van Hilversum werd deze keer gekozen voor een heel ander repertoire dan de swingende jazz die het publiek van Martijn gewend is. Op het programma stonden diverse funky jazz stukken, aangevuld met classics uit de jaren 70, 80, maar ook diverse recente hits.

Martijn Luttmer & Tootsuite bij Het Wapen van Hilversum

Tootsuite is de nieuwe band van harmonicaspeler Martijn Luttmer. Tijdens deze try-out zal Martijn een mix brengen van funky jazz en pop met een aantal muzikanten die vaak geziene gasten zijn in Het Wapen van Hilversum.

CD-presentatie La Libelula groot succes

Op 9 februari heeft “mondaccordeoloog” Martijn Luttmer zijn debuut CD gepresenteerd in de bomvolle Brasserie Wakker te Eemnes. De CD die de naam “La Libelula” heeft gekregen, is een wereldreis langs twaalf verschillende landen. Bij de presentatie waren alle muzikanten aanwezig die hebben meegewerkt aan het project. De presentatie werd een groot feest waarbij alle stukken van de CD werden gespeeld.

Gooi en Eemlander: De roeping van Martijn Luttmer

In de Gooi en Eemlander van 3 februari staat een stuk over hetgeen mij beweegt. Over de tot standkoming van de cd en over de muzikanten die daaraan hebben meegewerkt.

Lees hier het complete stuk

Presentatie La Libelula op 9 februari 2011

In augustus 2010 heeft Home of Jazz met trots weer een nieuwe CD uitgebracht onder eigen label. Op woensdag 9 februari presenteren we de CD graag aan onze gasten tijdens een Dinerconcert. De CD ‘La Libelua’ van mondharmonica speler Martijn Luttmer is een prachtige CD geworden waar Martijn met veel enthousiasme en passie aan heeft gewerkt.

Press Promo La Libelula available

Have a look at the press promo movie for La Libelula, the first CD of harmonica player Martijn Luttmer. During the first minutes you will be introduced to Paul Poulissen (Piano), Lex Tanger (drums), Rico de Jeer (Bass), Martin Jagt (Guitar) and Mathilde Keij (Vocals).

Eerste CD-bespreking verschenen

Bron: www.jazzinhetgooi.nl/cds.html. Auteur: Henk de Boer

Een wat raadselachtige titel, maar dat wordt allemaal duidelijk uitgelegd op de goed verzorgde hoes met mooie zwart/wit foto’s. Het is een eersteling van mondharmonicaspeler Martijn Luttmer en om maar meteen met mijn conclusie te komen: die is zonder meer fantastisch! De mondharmonica is net als bijvoorbeeld een gitaar of een piano weliswaar makkelijk om er geluid aan te ontrekken, maar razend moeilijk om er ook daadwerkelijk muziek op te maken. En Martijn doet niet anders… met een mooie toon, heerlijk swingend en met daaronder een geweldige techniek. Overigens zonder dat dit laatste aspect de boventoon gaat voeren.

YesSister, JazzSister, the modern Andrew Sisters

Some things are amazing like e.g. the performance of Ellen Tackenkamp, Emily Coomber, Eva Scholten and Mylène Berghs. These (ex) vocal students of the Amsterdam Conservatory work together under the name YesSister, JazzSister. Their style: Beoncé, Michael Jackson and many other popular artists in the style of the Andrew Sisters. Modern music in a style that is almost forgotten. Almost…

Interview @ Yes to Jazz – Radio 6 FM

Amper enkele dagen na het verschijnen van “La Libelula” beginnen de eerste reaties binnen te komen en ook diverse media hebben interesse getoond. De eerste is Radio 6 FM, een lokale radiozender die een groot deel van het gooi binnen haar bereik heeft. Op zondag 3 oktober werd ik ontvangen in het programma Yes to Jazz van Kent Hanson.

Design debut cd by Robert van Geenhuizen

A good website needs more than just some articles, blogs or music. It needs style! I regularly consult my good friend Robert van Geenhuizen for this website. He always has the best ideas. Besides graphic designer, he works as a marketing consultant. On these two fields Robert can be seen as an expert. Although he is still very young, many smaller and larger companies ask him for advice to develop their marketing strategy. I am now pleased to announce that Robert vaan Geenhuizen is responsible for the design of my first CD.

Recording is finished!

On Saturday 24 july it was my turn to record the twelve songs… I arrived at the studio at 9:30 to have some coffee first. In the mean time the piano was tuned again, because the intro for one song was not recorded yet. Recording started at 10:00.

Mathilde does it in half an hour!

This monday we have recorded the “instrumental part” of my first cd. Richard Poot, director and engineer of ProMusic studio advised us to have a separate recording session with Mathilde Keij. She sings two songs on the CD: Imagine (UK) and Cuando vuelva a tu lado (Mexico), also known as What a difference a day makes.

CD recording at ProMusic Studio – Eemnes – the Netherlands

It took a while, but finally my first CD is recorded! While planning all the thing to be arranged for the recording, it appeared that my plan to record everything at one day was a litte too ambitious… Richard Poot, director and engineer for ProMusic Studio suggested to record the piano, bass, drums and guitar on the first day, the two vocal pieces on an evening and my harmonica on a third day.

Rehearsal CD recording

Each available minute these days is spent for the release of my first CD… This Saturday (17 July) we planned a rehearsal in the afternoon to prepare for the recording session on Monday 19 July.

Great show Hot Water – Paard van Troje

One day after the successful performance at Pier 32 with Donovan Copely, his manager Marcel van den Berg contacted me and asked me to do a guest performance with Hot Water, the original band of Donnovan at “Het Paard van Troje” in The Hague. The band came over from South Africa for a number of gigs in Europe.

A big surprise during Blues session Pier 32

A few weeks ago I got an invitation to play at Pier 32 in Kijkduin (The Hague). We set the date for 3 June. Since this was one of the first hot days in the Netherlands, it was a pleasure to play on the beach. Together with guitar player Paul Robert and vocalist Alma Sijpenhof we started an “accoustic” session. After a short break the blues session was opened.

Fajari impresses during JBTS Talent Award

Not too long ago I met Fajari, a great singer from Amersfoort. During the Jazz Below The Sea Talent award she made it to the finals. On 28 May the finals were held at “De Havenkom”, a nice bar in Almere Haven.

Des’ray & Friends – A special concert

On Sunday 16 May 2010 Des’ray (known from the famous 80’s band 2 Brothers on the 4th floor) and her friends gave a concert in Wakker – Home of Jazz. Every second Sunday of the month the Wakker stage belongs to the singer with the Satin voice.

Press Promo Sleighride

Op 24 november 2015 heeft jazz harmonicaspeler Martijn Luttmer zijn derde solo album Sleigh Ride gepresenteerd. Deze cd is een mini album en bevat uitsluitend bekende Amerikaanse kersthits. Opnieuw werd de cd gearrangeerd door Henk Meutgeert die in augustus 2015 werd onderscheiden met de Concertgebouw Jazz Award. Meer...

  • Soundcheck met de All Times Bigband in de Dialoog - Ermelo. ,
  • Vanavond repeteren met de All Times Bigband - Ermelo voor hun jaarlijkse show, komende zaterdag bij De Dialoog! ,
  • Uitverkocht!! ,
  • Laura Fygi is een van de sterren, komende zondag in Hilversum. Reserveren is aan te bevelen! Tot dan? ,
  • Vanmiddag vanaf 15:00 uur speel ik bij Limes op de Cattenhagestraat in de Naarden-Vesting. Kom je ook?,

Press Promo La Libelula

Kijk hier naar de press promo movie van La Libelula, de eerste CD van harmonica speler Martijn Luttmer. Gedurende enkele minuten wordt u voorgesteld aan Paul Poulissen (Piano), Lex Tanger (drums), Rico de Jeer (Bass), Martin Jagt (Gitaar), Mathilde Keij (Vocals) en natuurlijk aan Martijn Luttmer.

Van alle nummers van dit album is een kort fragment beschikbaar. Ga naar de video.